Wachten op een kleintje

dinsdag 24 april 2007

Krant

Scholier Alkmaar overlijdt na klappen Uitgegeven: 24 april 2007 08:02 Laatst gewijzigd: 24 april 2007 08:32 ALKMAAR - De 16-jarige scholier die maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis in Alkmaar werd opgenomen nadat hij voor zijn school klappen had gekregen, is maandagavond kort voor middernacht overleden. Dit maakte de politie dinsdagochtend bekend.
Het 16-jarige slachtoffer uit Heerhugowaard was leerling van de Christelijke scholengemeenschap Jan Arentz in Alkmaar. Volgens directeur L. Spaans van de school liep het slachtoffer na schooltijd naar buiten en raakte hij daar in gesprek met een 17-jarige jongen uit Alkmaar.


Bewusteloos
De Alkmaarder, die niet op het Jan Arentz zit, sloeg volgens de directeur het slachtoffer drie keer op zijn hoofd. Deze viel vervolgens bewusteloos op de stoep voor de school. Ambulancemedewerkers moesten de jongen bij aankomst reanimeren.
De politie hield de 17-jarige verdachte korte tijd later in zijn woning aan. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. Leerlingen van de school zeggen dat de ruzie zou gaan om een meisje en om vreemdgaan, meldt het Noordhollands Dagblad.
Incidenten
De afgelopen tijd zijn er meerdere geweldsincidenten op en rond scholen geweest. In maart deden zich steekpartijen voor op scholen in Oss, Amsterdam, Rotterdam en Naaldwijk. Onderwijsbond Aob liet naar aanleiding van deze incidenten weten dat ze wil dat het ministerie van Onderwijs onderzoekt hoe vaak geweld op scholen voorkomt.

bron: nu.nl
----------------------------

Het is natuurlijk heel erg dat dit is gebeurd. Maar waarom moet het zo in de media geplaatst worden? Het lijkt wel een rage te worden. Niet meer laten zien op tv of in de krant op de radio. Waar gaat het heen met de jeugd. Jaja ik weet het ik ben ook jeugd. Maar ik kan het me gewoon niet voorstellen dat ik ff iemand in elkaar sla. Heb soms wel de nijging maar dan loop ik gewoon weg. Waarom doen anderen dat niet???

Geen opmerkingen: